Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İş Birliği Laboratuvarı-HISTOLAB

Avrupa’da tarih eğitiminin gelişimine katkı sağlamak ve tarih öğretiminde yenilikçi uygulamaları ve araştırmaları ortaya çıkarmak üzere Avrupa Birliği ile Avrupa Komisyonu tarafından 01 Mayıs 2022 tarihinde “Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İş Birligi Laboratuvarı” (HISTOLAB) projesi başlatılmıştır.

Proje kapsamında, tarih öğretiminin daha etkin, etkileşimli ve dinamik bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlamak için öğrencilerin yenilikçi fikirlerine erişilmesi amaçlanmakta olup bu doğrultuda 10-13 yas grubu ile 14-18 yas grubundaki öğrencilere yönelik bir proje yarışması düzenlenmesi planlanmıştır.

Yarışmaya katılmak için Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenimiz Hasan ATEŞ rehberliğinde web sitesi hazırlayan öğrencilerimiz Nevşehir İl Birincisi olmuştur.

Öğretmenlerimizi ve projeye katılım sağlayan öğrencilerimizi tebrik eder; başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

26.12.2023 173